Előfizetői tartalom

Megszüntetné a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyát a Belügyminisztérium

Portfolio
A pedagógusokat és a teljes köznevelési rendszert érintő jogszabálytervezeteket tett közzé társadalmi és szakmai egyeztetés céljából a Belügyminisztérium. A tervezett béremelések ügyében módosítanák a 2023. évi költségvetési törvényt, és a mostani közalkalmazotti jogviszony helyett egy teljesen új jogállást vezetnének be a pedagógusok számára, az úgynevezett köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt. A harmadik módosító csomaggal pedig jelentősen átírnák a köznevelési törvényt - írja a Népszava.

A törvénytervezetek az alábbi módosításokat tartalmaznák: Többek között megszűntetnék megszüntetnék a nevelőtestületek döntési jogát az iskolai pedagógiai programok, a szervezeti és működési szabályzat, az éves munkatervek, a továbbképzési programok, az intézmény munkáját átfogó elemzések, értékelések, beszámolók elfogadásáról, valamint a tanulók fegyelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés