Előfizetői tartalom

Felfedték Brüsszelben: tolonganak az eladók, hogy elláthassák gázzal az EU-t

Portfolio
Óriási eladói érdeklődést tapasztalunk a világ minden tájáról a közös uniós gázvásárlási kezdeményezés iránt, hiszen több mint 50 cég jelezte már, hogy eladna gázt az EU-ban – jelezte a Bloombergnek adott interjúban Maros Sefcovic (képünkön középen). Az Európai Bizottság alelnöke azt már nem domborította ki annyira, hogy maga a közös uniós gázbeszerzés iránt visszafogott érdeklődés látszik a tagállamok, a társult tagok és a cégeik felől, hiszen a következő 3 évre összesen csak 24 milliárd köbméternyi gázvásárlási szándékot jeleztek eddig a vevők.

Sefcovic jelzése szerint a közös gázvásárlási rendelettel tényleg komoly változásokat indít el az Európai Unió, amelyek segíthetnek leszorítani a gázbeszerzés költségeit is. A tavaly elfogadott terv célja az, hogy a tagállamok és cégeik felőli gázkereslet összegyűjtésével és a nagyobb volumenekről egyben tárgyalva jobb árakat lehet kicsikarni az eladóktól, mint külön-külön....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái