Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb részt hasít ki a közlekedésből a mikromobilitás

MTI
Egyre nagyobb részt hasít ki a közlekedésből a mikromobilitás, a munkába járáshoz az emberek mintegy fele részesíti előnyben a tömegközlekedést, negyedük autózik, ötödük viszont valamilyen mikromobilitási eszközt - például rollert, kerékpárt, robogót -, vesz igénybe, ez az arány a szabadidő eltöltése során még magasabb - közölte a Jövő Mobilitása Szövetség és partnere, a Simple alkalmazást fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil kutatása alapján   pénteken az MTI-vel.

A reprezentatív kutatást az OTP Mobil Kft. megbízásából a Magyar Target-Pulzus Média Kutató Kft. végezte tavaly decemberben 18 év feletti 1008 magyar lakos megkérdezésével. A felmérés szerint a Budapesten élők között vannak a legtöbben (64 százalék), akik a munkába járáshoz a tömegközlekedési eszközt választják. Hétköznap a férfiak nagyobb arányban használnak autót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés