koronavírus omikron mutáns variáns
Gazdaság

Felszólították Kínát, azonnal osszák meg újra a koronavírus eredetéhez vezető adatokat

Portfolio
A WHO szombaton felszólította Kínát, hogy hozzanak nyilvánosságra minden információt a COVID-19 világjárvány eredetével kapcsolatban, miután az új eredményeket röviden megosztották a kórokozók nyomon követésére használt nemzetközi adatbázisban - írja a Reuters.

A SARS-CoV-2 vírus új szekvenciáit, valamint a kínai Wuhanban (Kína) 2020-ban egy élőállat-piacon vett mintákon alapuló további genomikai adatokat kínai tudósok az év elején rövid időre feltöltötték a GISAID adatbázisba, lehetővé téve, hogy más országok kutatói is megtekinthessék azokat - áll a WHO új kórokozók eredetével foglalkozó tudományos tanácsadó csoportjának (SAGO) közleményében. Az esetről pénteken mi is beszámoltunk.

A szekvenciák arra utaltak, hogy a piacon mosómedvék is jelen voltak, és a koronavírussal is megfertőződhettek. A WHO tisztviselői szerint ezek az információk új nyomot jelentenek a COVID eredetének vizsgálatában, és azonnal meg kellett volna osztani őket.

Ezek az adatok nem adnak végleges választ arra a kérdésre, hogyan kezdődött a világjárvány, de minden egyes adat fontos ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz

- mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója pénteken. "Ezeket az adatokat már három évvel ezelőtt meg lehetett volna - és meg is kellett volna - osztani."

"Felszólítjuk Kínát, hogy legyen átlátható az adatok megosztásában, és végezze el a szükséges vizsgálatokat és ossza meg az eredményeket" - mondta.

Címlapkép: Getty Images

lőszer
doktor orvos háziorvos rendel
Szijjarto Peter Paks II
waberers
hacker

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2023. április 12.
DEBRECEN - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
doktor orvos háziorvos rendel