Előfizetői tartalom

Példátlan kihívást lát Magyarország gázellátása kapcsán Szijjártó Péter

Portfolio
Magyarország és Szerbia kapcsán a három fő kihívás közül a legfontosabb az energiaellátással kapcsolatos, és ha valami történne a Török Áramlattal, amely Szerbián keresztül szállít orosz gázt Magyarországra, akkor anélkül „Magyarország ellátása nem lenne lehetséges”, így „Magyarország és Szerbia stratégiai szövetsége, barátsága nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy az előttünk álló példátlan kihívásokat jobban tudja kezelni” – ezeket jelezte a Belgrádból szombaton visszatérő Szijjártó Péter a Facebook-videójában.

A külgazdasági és külügyminiszter, illetve Orbán Viktor kormányfő szombaton a szerb fővárosban tárgyalt többek között energetikai és migrációs kérdésekről és ezek után Budapestre érkezve foglalta össze a főbb témákat Szijjártó Péter. A videóban a tárcavezető többek között leszögezte, hogy Magyarország földgáz ellátásának biztonságát jelenleg alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés