Előfizetői tartalom

Súlyos kór fertőz tavasszal, a kisgyerekek vannak a legnagyobb veszélyben

Portfolio
A rotavírus világszerte fenyegeti a 6 éven aluli korosztály egészségét, írja a Pénzcentrum, ráadásul a hasmenéssel, hányással, lázzal járó betegség a legkisebbekre akár életveszélyes is lehet. Egyre több országban, többek között Magyarországon is elérhető már a védőoltás a rotavírus ellen, ez képes leszorítani a fertőzésszámokat. A magyar adatok szintén azt mutatják, hogy ahogy emelkedik az oltott gyermekek aránya, egyre kevesebb lehet a megbetegedések száma. Viszont az oltás Magyarországon nem kötelező és nem is támogatott, így a kisgyermekes családok számára jelentős kiadás lehet.

Rengetegen kapják el a rotavírust Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még 2009-ben javasolta, hogy minden ország vegye fel a rotavírus elleni oltást a kisbabák rendszeres immunizálási programjába. A Healthline azt írja, ma már több mint 100 országban elérhető a vakcina, mely a statisztikák szerint 40 százalékkal csökkentette a rotavírus miatt kórházba kerülő, 6 évesnél...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái