Előfizetői tartalom

Szokatlan időjárási fordulat jön - megszólalt az OMSZ

Portfolio
Csütörtökön délelőtt északkelet felől egy tőlünk keletre elhelyezkedő ciklon csapadékzónája éri el az országot, melynek hatására az északkeleti országrészben változó intenzitású havazás valószínű egészen péntek reggelig. Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, valamint a Bodrogközben) több cm-es, egyes forgatókönyvek alapján akár síkvidéken is 5 cm-t meghaladó friss, olvadozó hóréteg összejöhet péntek reggelig. A Zempléni-hegységben 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Csütörtökre virradó éjszaka átmenetileg nagyobb területen kiderül az ég, eközben kelet felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely hajnaltól a keleti határ közelében vastagodni kezd. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél hajnalra a legtöbb helyen mérséklődik, de főként a Zemplén térségében és a Nyírségben élénk maradhat a légmozgás. A legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés