Előfizetői tartalom

Itt az EKB kamatdöntése: felébredtek a remények a kamatemelés leállításáról, de Lagarde pár perc alatt eloszlatta őket

Portfolio
Az EKB ma 14:15-kor tette közzé kamatdöntéséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a jegybank 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatot a legutóbbi 50 bázispontos döntés után, azaz lassítottak a kamatemelési tempón. Emellett a közleményben csak nagyon halvány utalást tettek arra, hogy további emelések jöhetnek, explicite nem szerepelt benne a további kamatemelések szükségessége. Christine Lagarde elnök a sajtótájékoztatóján ugyanakkor már erős üzenetet küldött a további kamatemelésekre vonatkozóan, de összességében minden lehetőséget nyitva hagytak ma maguk előtt.

2023. május 04. 15:41 Megosztás Véget ért a sajtótájékoztató, rövid összefoglaló A mai esemény legfontosabb fejleményei: Az EKB 25 bázisponttal emelt, ezzel az irányadó betéti ráta 3,25%-ra nőtt. A közleményben nem szerepelt utalás a jövőbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés