Előfizetői tartalom

Recesszióban ragadt a magyar gazdaság 2023-ra

Portfolio
Idén az első negyedévben tovább csökkenhetett a magyar gazdaság teljesítménye, ezzel három negyedévre nyújtva recessziós időszakát. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint ugyanakkor ezzel véget is érhetett a vesszőfutás, és újra növekedési pályára állhat a gazdaság. Ám az idei GDP-növekedés még így is szerény lesz, a szakértői konszenzus szerint mindössze 0,5%-os.

Az idei első negyedév nem hozott fényes számokat a gazdaság állapotát illetően. Az ipari termelés volumene némi meglepetésre csökkent a tavalyi utolsó negyedévhez képest, az építőipar teljesítménye szintén visszaesett. Emellett a kiskereskedelmi forgalom lejtmenete, illetve a belföldi turizmus hazai adatai egyaránt arra utalnak, hogy a vásárlóerő zsugorodása a szolgáltató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés