Előfizetői tartalom

Az európai rangsor végén kullog Magyarország: szinte sehol nem volt ekkora gazdasági visszaesés

Portfolio
Az előző negyedévhez mért növekedés tekintetében hátulról a negyedik, éves bázison pedig a második legrosszabb volt a magyar növekedési adat az EU-ban az első negyedévben. Emellett Magyarország azon kevés ország közt van a kontinensen, ahol recesszió van, és idehaza tart az egyik leghosszabb ideje a recesszió. Sovány vigasz, hogy van pár ország, ahol még nálunk is rosszabb a helyzet. Néhány ország adatát még nem ismerjük, és van esély rá, hogy 1-2 helyet még javulunk a rangsorban.

Csak két ország van recesszióban Közzétette az Eurostat az európai országok növekedési adatait 2023 első negyedévéből. A ranglistán Magyarország kifejezetten rosszul szerepel, az előző negyedévhez viszonyítva a magyar növekedés a negyedik legrosszabb volt. Magyarországon negyedéves bázison 0,2%-ot esett a GDP, ennél nagyobb negyedéves visszaesést Ausztria (-0,3%), Hollandia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés