Előfizetői tartalom

Oroszországon a világ szeme: nagyon fontos megállapodásra vár a nemzetközi közösség

Amennyiben nem hosszabbítják meg, május 18-án, csütörtökön le fog járni az Oroszország és Ukrajna közötti gabonamegállapodás, melyet tavaly júliusban írt alá a két harcoló fél az ENSZ és Törökország közreműködésével. Bár az egyezmény körüli viták heti szinten kerültek elő, mégis elmondható, hogy gyakorlatilag ez volt az egyetlen terület, ahol kompromisszum született Moszkva és Kijev között. A nemzetközi közösség figyelme most egyértelműen a gabonamegállapodásra szegeződik, hiszen, ha a várakozásokkal ellentétben mégsem jutnak dűlőre a felek, annak jelentős globális hatásai lehetnek.

Négyszereplős megállapodás Az Oroszország által tavaly februárban megindított ukrajnai invázió a térséget a világpolitikai történések középpontjába állította, azonban akkor még sokan nem gondolták, hogy az elhúzódó harcok a világgazdaságra olyan hatást fognak gyakorolni, ami országok tucatjainak mindennapjait határozza meg. Ukrajna, bár nem tartozik a legfejlettebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés