FONTOS Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?
 
Előfizetői tartalom

Oroszországon a világ szeme: nagyon fontos megállapodásra vár a nemzetközi közösség

Deth László András
Amennyiben nem hosszabbítják meg, május 18-án, csütörtökön le fog járni az Oroszország és Ukrajna közötti gabonamegállapodás, melyet tavaly júliusban írt alá a két harcoló fél az ENSZ és Törökország közreműködésével. Bár az egyezmény körüli viták heti szinten kerültek elő, mégis elmondható, hogy gyakorlatilag ez volt az egyetlen terület, ahol kompromisszum született Moszkva és Kijev között. A nemzetközi közösség figyelme most egyértelműen a gabonamegállapodásra szegeződik, hiszen, ha a várakozásokkal ellentétben mégsem jutnak dűlőre a felek, annak jelentős globális hatásai lehetnek.

Négyszereplős megállapodás Az Oroszország által tavaly februárban megindított ukrajnai invázió a térséget a világpolitikai történések középpontjába állította, azonban akkor még sokan nem gondolták, hogy az elhúzódó harcok a világgazdaságra olyan hatást fognak gyakorolni, ami országok tucatjainak mindennapjait határozza meg. Ukrajna, bár nem tartozik a legfejlettebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái