Előfizetői tartalom

Eltűnhetnek a patikákból egyes készítmények a kormány gyógyszeradója miatt

Portfolio
Egy szerdán megjelent rendeletben a gyógyszergyárakra kivetett extraprofit adók szabályait is átírta a kormány. A támogatott forgalom utáni visszafizetési kötelezettség megemelése miatt azonban több szakértő is attól tart, hogy bizonyos készítményeket a nemzetközi gyógyszergyártók kivonhatnak a magyar piacról, amely érzékenyen érintené a betegellátást is - írja a Népszava gyógyszeripari szakértőkre hivatkozva.

Szerdán késő este jelent meg az a rendelet, amely előírta az extraprofitadók 2024-re történő kiterjesztését. Ebben a gyógyszergyártókat érintő extraprofitadók szabályait is átírta a kormány. A rendelet a gyártói különadó kulcsait ugyan lefelezte, a támogatott forgalom utáni visszafizetési kötelezettséget viszont megemelte bizonyos esetekben. A gyógyszercégek esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés