Előfizetői tartalom

Nagy Márton: nem szabad változtatni az állampapírok visszaváltási feltételein

Portfolio
Korai azt mondani, hogy az infláció elleni harcot megnyertük, de nagyon optimista vagyok – mondta Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az új inflációs várakozásokról, a fogyasztás-csökkenés veszélyeiről, az államadósság átalakításáról és a Budapest Airport visszavásárlásáról is. Szerinte nem biztos, hogy érdemes tovább "döngölni" az inflációt, mert az a gazdasági növekedést és a fogyasztást is negatívan érinti. Az állampapírok visszaváltási feltételein pedig nem szabad változtatni, mert az egy "fontos bizalmi kérdés", kell a lakosságnak a likviditási lehetőség.

Júniusban már 20 százalék alá mehet az infláció, és október-novemberre teljesülhet az idei cél, 10 százalék alá kerülhet a pénzromlás – mondta Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette: A kormány intézkedései működnek.” A tárcavezető már egy korábbi írásában is felvetette azonban, hogy a hosszú távú inflációs várakozásokat lehet, hogy újra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés