Előfizetői tartalom

Magyarország is megszavazta a szigorúbb uniós akkumulátoripari rendeletet

Portfolio
Csaknem egyhangú támogató szavazattal, tehát Magyarország támogatásával, elfogadta ma az uniós tagállamokat tömörítő Tanács az elemekre, illetve akkumulátorokra és a hulladékelemekre, illetve -akkumulátorokra vonatkozó fenntarthatósági szabályokat szigorító új rendeletet. A rendelet az elemek, illetve akkumulátorok teljes életciklusát szabályozni fogja – a gyártástól az újrahasználatig és az újrafeldolgozásig –, valamint biztosítani fogja, hogy azok biztonságosak, fenntarthatók és versenyképesek legyenek.

A Tanács oldalán elérhető szavazási összesítő szerint csak Bulgária és Szlovénia tartózkodott az Európai Parlament és a Tanács rendeletének szavazásánál, noha elég lett volna 15 tagállam támogató szavazata is. A szigorítást célzó rendelet valamennyi elemre, illetve akkumulátorra alkalmazandó lesz, köztük a hulladékká vált hordozható elemekre, illetve akkumulátorokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés