Előfizetői tartalom

A most megmentett Dunaferr nem versenyképes, nagy átalakítás vár a vasműre

Portfolio
A héten fontos mérföldkőhöz ért a Dunaferr megmentése azzal, hogy eldőlt: a Liberty Steel acélipari óriás vásárolta meg az eszközeit és folytatja a cég működtetését Dunaújvárosban. Az idáig tartó hosszú és izgalmas folyamat kulisszatitkairól, valamint a cég jövőjéről beszélt a Világgazdaságnak Fábián Gergely, aki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium részéről aktívan részt vett a megmentési folyamatban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium kedden jelentette be, hogy Liberty Steel lett a nyertes vevő a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért folytatott pályázati versenyben. A Fővárosi Törvényszék végzéséből pedig kiderült az is, hogy 55 millió euróért vette meg a céget a Liberty, ami 15,4 milliárd forintnak felel meg mai árfolyamon. Erről is nyilatkozott a vg.hu-nak az államtitkár:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés