Előfizetői tartalom

Újabb zöld kötvény kibocsátására készül Magyarország, megújították a keretprogramot

Portfolio
Magyarország közzétette a megújított Zöld Kötvény Keretprogramját – közölte az Államadósság Kezelő Központ, amelyben azt is kiemelte, hogy a keretprogramban hangsúlyosan figyelembe vették az új uniós irányelveket, szabványokat, illetve a friss japán és kínai irányelveket is. Az anyag egyúttal rögzíti: „a megújult Zöld Kötvény Keretprogram biztosítja, hogy a jövőbeni zöld kötvény-kibocsátások vagy rábocsátások összhangban legyenek a legjobb piaci gyakorlattal és a befektetők szigorodó elvárásaival. Magyarország célja, hogy a kitűzött klímacélok megvalósításához hatékonyan vonjon be forrást a kötvények segítségével.”

A megújítás indoklása Az ÁKK oldalán megjelent közlemény és annak részletei felidézik, hogy „2020-ban Magyarország közzétette az első Zöld Kötvény Keretprogramját és kibocsátotta első Zöld Kötvényét. Magyarország 2020 és 2023 között sikeresen bocsátott ki Zöld Kötvényeket a hazai (forint), illetve nemzetközi piacokon (euró, japán jen, kínai jüan), összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés