Előfizetői tartalom

Megszólalt a professzor: ez lehet a megoldás az orvoshiányra?

Portfolio
Vastagbélszűrés okoskapszulával, bőrgyógyász applikáció, beszédhang alapján azonosított mentális betegségek – csupán néhány olyan megoldás, amely már hazánkban is elérhető vagy éppen magyar kutatók munkáját dicséri, és a mesterséges intelligencia támogatásával változtatja meg mindazt, amit eddig az orvosi gyakorlatról gondoltunk. Az MI-alapú megoldások nem csak enyhíthetik az orvoshiányt, de olyan népbetegségek korai felismerését vagy akár előrejelzését is lehetővé teszik, mint a béldaganatok vagy rosszindulatú bőrelváltozások. A mesterséges intelligencia, a robotika és a nanotechnológia hármasa a szemünk előtt forradalmasítja az orvostudományt és új távlatokat nyit a diagnosztikában – véli Prof. Dr. Madácsy László, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának Elnöke és a Mesterséges Intelligencia Munkcsoportjának vezetője.

Private Health Forum 2023 Hasonló témákról is szó lesz Private Helath Forum rendezvényünkön szeptember 19-én. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Előrejelzések szerint a mesterséges intelligenciát alkalmazó egészségügyi megoldások piaca az évtized végére közel 188 milliárd dolláros szegmenssé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés