Előfizetői tartalom

Új koronavírus variáns terjed: megszólaltak a tudósok, íme a tünetek, amikre figyelhetünk

Portfolio
A WHO "érdeklődésre számot tartó" variánsnak nyilvánította az EG.5 vagy más néven Eris koronavírus változatot. Az omikron variáns Eris változatáról a napokban Boldogkői Zsolt azt mondta, hogy már Magyarországon is megjelenhetett. Megnéztük, mit érdemes tudni az Erisről, milyen tünetei lehetnek, miért foglalkozik vele a WHO egyáltalán és mit jelent az Eris variánsra sütött kategória.

A WHO figyel Érdeklődésre számot tartó variánsként azonosította az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az EG.5 koronavírus variánst, amely jelenleg az Egyesült Államokban és Kínában terjed - számolt be a róla a Reuters. A szervezet szerint az EG.5 jelenleg a leggyakoribb az Egyesült Államokban, az esetek több mint 17%-át teszi ki. Emellett ez a vírus felelős a vírusos megbetegedések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés