Előfizetői tartalom

Elszállt a gázár hétfő reggel a sztrájkbejelentés hírére

Portfolio
A hétfő reggeli kereskedésben jelentős, 10% feletti ugrás látszik a vezető európai gáztőzsde szeptemberi kontraktusában 41 euró/MWh fölé, azzal együtt is, hogy amint pénteken megírtuk: szinte teljesen tele vannak már az európai gáztárolók, jóval megelőzve az EU-ban kitűzött célt. A hétfői árugrás fő oka az, hogy vasárnap bejelentette a legnagyobb ausztrál LNG-üzem szakszervezete, hogy szeptember 2-től sztrájkba lépnek a munkavállalók a Woodside Energy Group North West Shelf tengeri gázplatformjain, ha most szerdáig nem állapodnak meg a mindenféle taktikát kipróbáló foglalkoztatóval.

Arról már a két héttel ezelőtti árugrás idején írtunk, hogy Woodside Energy Group North West Shelf tengeri gázplatformjain komoly a sztrájkveszély, mert a dolgozók 99%-a aláírta azt a szakszervezeti kezdeményezést, ami a jogszerű sztájkhoz elvezethet. Emellett a Chevron két LNG-termelő egységénél is fokozott a sztrájkveszély, és mindez azért fontos, mert Ausztrália a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés