Előfizetői tartalom

Teljesen át akarják verni az embereket az árakkal?! Van, aki kijátszhatta az árfigyelő rendszerét

Portfolio
Van olyan boltlánc, amelyik csak egy-két üzletében csökkenti egyes alapvető élelmiszereknek az árát, hogy az új árfigyelő rendszerben az összehasonlító oldalon legolcsóbb legyen - értesült a Portfolio piaci forrásokból. A Gazdasági Versenyhivatal a Portfolio megkeresésére közölte: ez a gyakorlat "önmagában nem tiltott, ugyanakkor az árfigyelőt létrehozó munkacsoport – elsősorban a vásárlói tájékoztatás erősítésével – dolgozik azon, hogy ez a gyakorlat semmilyen módon ne vezethesse félre, ne tévessze meg a fogyasztókat."

Az új árfigyelő rendszerének elindulása élesítette a versenyt a multinacionális vállalatok között, hiszen azóta fokozott éberséggel nézik a láncok azt, hogy a konkurensek mennyiért adják az egyes termékeket. Sokak számára presztízskérdés lett, hogy az árfigyelő az ő terméküket hozza ki a találati listán a legolcsóbbnak. Egyes boltláncok odáig is elmennek, hogy csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés