Előfizetői tartalom

Már szinte teljesen megteltek a magyar gáztárolók, nem lesz gond a télen

Portfolio
Utolérte 93%-os arány mellett a magyar gáztárolók töltöttségi szintje az uniós átlagot, és ez, illetve az igazán lényeges fogyasztásarányos töltöttségi mutató is történelmi csúcs közelében jár mind Magyarországon, mind az EU-ban. Emiatt az Energiaügyi Minisztérium szerda reggeli közleménye azt hangsúlyozza Magyarország esetén, hogy „még az előzőnél hidegebb télben is nagy biztonsággal garantálható a magyar családok zavartalan földgázellátása”, hiszen „a betárolt készlet már a másfélszerese a nemzetközi energiaválság előtti, 2021-es éves lakossági fogyasztásnak”.

Arról, hogy már jóval előbb elérte az EU-s, illetve a magyar töltöttségi szint a november 1-re előírt szintet, itt és itt írtunk, most a tárca közleménye azt emelte ki, hogy az egyébként nagy magyar tárolókapacitások töltöttségi aránya is utolérte az EU-átlagot 93%-on, így tehát tényleg rengeteg gáz, mintegy 5,9 milliárd köbméternyi, pihen már Magyarországon a föld...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés