Előfizetői tartalom

Hiába a fennakadások, mégis szakad a gázár

Portfolio
Az európai benchmarknak számító holland TTF gáztőzsdén jegyzett következő havi földgáz ára a reggeli nyitást követően már több mint 6 százalékos mínuszban is volt, miután az észlelt meghibásodás javítását és a továbbra is tartó sztrájkokat követően a Chevron ma reggel bejelentette, hogy teljes kapacitáson újraindult a termelés az ausztráliai Wheatstone LNG terminálban.

A Wheatstone és a közelében lévő Gorgon terminálok a globális ellátás több mint 5 százalékát adják, a Chevron közleménye szerint azonban a meghibásodás és a sztrájkok sem befolyásolják az ütemezett szállításokat. A munkabeszüntetés eredetileg szeptember végéig tartott volna, de a szakszervezetek már jelezték, hogy akár október 14-ig is meghosszabíthatják azt. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés