Előfizetői tartalom

Jelentős gazdasági növekedést vár az idei évben Putyin

MTI
|
Portfolio
Az orosz gazdaság helyreállításának szakasza lezárult, állapota egészében véve stabil és kiegyensúlyozott, a GDP növekedése 2023-ban várhatóan 2,5-2,8 százalék lesz - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a 2024-re, 2025-re és 2026-ra kiterjedő tervezési időszakra szóló szövetségi költségvetés kialakításáról tartott hétfői tanácskozáson.

"Szeretném elmondani, hogy számos kulcsfontosságú mutató tekintetében a helyzet sokkal jobb, mint a korábbi becslések és előrejelzések. Hadd emlékeztessem önöket, hogy még áprilisban az idei évre 1,2 százalékos GDP-növekedést vártak. Kezdetben egyesek eleve mínuszt vázoltak fel nekünk, aztán korrigálták az előrejelzést - 1,2 százalékot vártak, de ténylegesen már meghaladtuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés