Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangokat a 25 ezer milliárd dolláros állampapírpiacon

Portfolio
A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) éles figyelmeztetést adott ki a 25 000 milliárd dolláros amerikai állampapírpiacon a tőkeáttételes piaci műveletek számának megugrása miatt, és arra figyelmeztetett, hogy ez megzavarhatja a piac stabilitását. A növekvő aggodalom középpontjában az olyan fedezeti alapok állnak, amelyek a csekély árkülönbségek kihasználása érdekében bázisügyleteket alkalmaznak. A BIS figyelmeztetése a szabályozó hatóságok figyelmeztetéseit erősíti, amelyek az ilyen tőkeáttételes fogadások által okozott potenciális instabilitás miatt már régen riadót fújtak.

A Nemzetközi Fizetések Bankja (Bank of International Settlements - BIS), amely világszerte képviseli a központi bankokat, figyelmeztetést adott ki a 25 000 milliárd dolláros amerikai állampapírpiacon a tőkeáttételes fogadások növekvő kockázata miatt. A BIS legutóbbi negyedéves jelentésében kiemelte a fedezeti alapok által alkalmazott stratégiával kapcsolatos aggodalmait, amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés