Előfizetői tartalom

Infláció: pesszimista verdiktet mondtak az elemzők

Portfolio
Összességében az elemzők egyetértenek abban, hogy bár szeptemberben némi enyhülés volt az inflációs nyomásban, a jövőbeli kihívások miatt továbbra is óvatosnak kell lennünk mind a gazdaságpolitikai döntéshozóknak, mind a befektetőknek. A következő hónapokban az inflációs trendek alakulása és a geopolitikai feszültségek alakulása kulcsfontosságú lesz a magyar gazdaság szempontjából.

Szeptemberben a Központi Statisztikai Hivatal szerint 12,2 százalékra lassult az éves infláció. Az elemzők szerint az adatok ellentmondásos képet mutatnak az ország gazdasági állapotáról. Az éves áremelkedési ütem tompulása látszólag jó hír, azonban az elemzők szerint még korai az optimizmus, bár csökkenés volt tapasztalható, még mindig nagy kihívásokkal kell szembenéznünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés