Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés érkezett, veszélyben a magyar egészségügy ellátása!

Portfolio
A magyarországi orvostechnikai szektor meghatározó érdekképviseleti szervezetei – az ETOSZ, a MediKlaszter és az Orvostechnikai Szövetség – összefogtak, hogy egy erős és határozott figyelmeztetést küldjenek az állami döntéshozóknak, közös sajtótájékoztatót tartottak a lejárt kórházi adósságok témájában. Ez mostanra meghaladta a 100 milliárd forintot. A helyzet súlyosságát több cégtulajdonos és vállalkozásvezető ismertette a sajtóesemény helyszínén konkrét példákkal illusztrálva. A szervezetek és cégek arra hívták fel a figyelmet a sajtótájékoztatón, hogy az állami intézmények nem jogkövető eljárása (késedelmes fizetés) miatt a beszállítók pénzügyi helyzete kifeszített, ez pedig már a kórház ellátására és a gyógyítás minőségére is hatással van. FRISSÍTÉS: a sajtóesemény másnapján az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményben reagált: cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az orvostechnikai eszközök beszállításának elmaradása fennakadásokat okoz a betegellátásban.

100 milliárd forintnál a kórházak lejárt tartozásállománya Rásky László kifejtette: nem nagyon szoktak a sajtótájékoztató eszközéhez nyúlni, ha igen, akkor is csak az év végén, decemberben. Idén sokkal nagyobb a baj, mint korábban - hívta fel a figyelmet a helyzetre a szakember. Az elmúlt években korábban 50-60 milliárd forint volt a kórházak adóssága ezen a ponton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés