Előfizetői tartalom

Megkérte Magyarország Bulgáriát a barátságtalan gázpiaci lépés felülvizsgálatára

Portfolio
„Magyarország barátságtalan lépésként értékeli, hogy Szófia az orosz gáz tranzitdíjának megemelését jelentette be. A bolgár intézkedés a magyar gazdaságra, a magyar ellátásbiztonságra nézve is kockázatokat rejthet magában” – ezt posztolta ki Steiner Attila energiaügyi államtitkár szerdán az Energia Tanács ülése után, amire ráerősített a tárca a hivatalos Facebook-oldalán is.

Luxembourgban tanácskoztak a tagállami energiaügyi miniszterek, illetve helyetteseik kedden. Steiner Attila posztjában úgy fogalmazott: „Az energiaügyi tanácsülésen arra kértük Bulgáriát, vizsgálja felül az intézkedés meghozatalának szükségességét, és ugyanerre kértem az Európai Bizottságot is”. A magyar energiaügyi tárca erre ráerősített a hivatalos oldalán, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés