Előfizetői tartalom

A japán kormány épp úgy akar harcolni az infláció ellen, ahogy a közgazdászok szerint nem szabad

Portfolio
Fumio Kishida japán miniszterelnök 113 milliárd dolláros gazdaságélénkítő tervet jelentett be, amely adócsökkentéseket és pénzügyi támogatást is tartalmaz a magas infláció leküzdésére - írta meg a Financial Times. Érdekes lépés ez, a Federal Reserve és az Európai Központi Bank szerint ugyanis a fiskális támogatások épphogy inflációt gerjesztenek.

Fumio Kishida japán miniszterelnök 113 milliárd dolláros gazdaságélénkítő tervet jelentett be, amellyel az ország magas inflációját és saját rekordalacsony népszerűségi mutatóit próbálja kezelni – írja a lap. A terv, amely elsősorban adócsökkentésekre és támogatásokra összpontosít, jelentős kockázatot jelent Kishida számára, aki korábban Oroszország ukrajnai invázióját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés