Előfizetői tartalom

Olyan technológiai áttörést jelentettek be, ami megoldhatja az európai energiaproblémákat

Portfolio
A Northvolt svéd akkumulátoripari start-up cég, amelyet olyan befektetők támogatnak, mint a Volkswagen, a BlackRock és a Goldman Sachs, áttörést ért el a nátriumion-akkumulátor technológiában, ami csökkentheti a kritikus fémektől való függőséget és megdöntheti Kína dominanciáját az akkumulátorok piacán. A lítiumot, kobaltot és nikkelt nem tartalmazó új akkumulátor több tízmilliárd dollárt érhet, és az akkumulátoros energiatárolás számára piacokat nyithat meg a Közel-Keleten, Afrikában és Indiában.

A kínai, koreai és japán akkumulátor-óriásokkal szemben Európában a Northvolt lett a legfontosabb szereplő, a svéd startup már megvetette a lábát a járművekhez szánt lítium-ion akkumulátorok gyártásának területén is. Azonban most a nátrium-ion akkumulátor technológiájánál ért el áttörést, és válhat rögtön piacvezetővé – számolt be a Financial Times. Peter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés