Előfizetői tartalom

Letaglózó számok érkeztek Nagy-Britanniából

MTI
Tízezrek tüntettek vasárnap Londonban az antiszemitizmus ellen; a demonstráció főszervezője, a Campaign Against Antisemitism (CAA) nevű civil szervezet vasárnap este közölte, hogy becslése szerint 60 ezren vettek részt a megmozduláson. A szervezet szerint a brit zsidók csaknem kétharmada tapasztalt antiszemita incidenseket, vagy volt tanúja ilyen támadásoknak október 7. óta.

Több más közéleti személyiséggel együtt jelen volt Ephraim Mirvis, a 300 ezres lélekszámúra becsült brit zsidó közösség országos főrabbija, valamint Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök. Johnson újságíróknak a tüntetés után úgy fogalmazott: rendkívül sajnálatos, hogy a demonstrációra egyáltalán szükség volt, de az antiszemitizmus spórái jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés