Előfizetői tartalom

Kiderült, mi vár a magyar gazdaságra 2024-ben

Portfolio
Jövőre 3-4% körül növekedhet a magyar gazdaság és ehhez 5-6% közötti átlagos infláció társulhat - hangzott el az Agrárszektor 2023 Konferencia első finanszírozói kerekasztalbeszélgetésében, ahol banki vezetők osztották meg gondolataikat arról, hogy mi vár a magyar gazdaságra, milyen kamatkilátásokkal számolhatnak a mezőgazdaságban érdekelt cégek. Konszenzus volt abban is a szakemberek körében, hogy a jövőben a szektorban működő cégeknek is fókuszba kell helyezniük a zöld átmenetet, a fenntarthatóságot, amikor finanszírozási kérdésekben döntenek. A második banki vezetői panelbeszélgetésben már az került a terítékre, hogy az agrár- és élelmiszeripari cégek milyen konkrét finanszírozási lehetőségekre számíthatnak a közeljövőben.

A 2024-es év határozottan jobb lehet a magyar gazdaság számára az ideinél, tekintettel a gazdaság várható növekedésére és az infláció mértékére - hangzott el a konferencia "Háborús sokkhatás után a magyar gazdaság – Makrogazdasági környezet, banki finanszírozási feltételek, új hiteltermékek az agrárvállalkozások számára" című kerekasztal-beszélgetésben, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés