Előfizetői tartalom

Kemény figyelmeztetést kapott Magyarország: hamar megbüntethet a piac, ha a KSH trükközik az adatokkal

Portfolio
Egyre komolyabb kétségek merülnek fel a magyar statisztikai adatok megbízhatóságával kapcsolatban, ha pedig kiderül, hogy ennek felülről érkező nyomás az oka, akkor az már a piaci szereplőkre is hatással lehet – írja csütörtök reggeli kommentárjában a Commerzbank. A bank szakemberei szerint eddig jellemzően a hitelminősítők által befektetésre nem ajánlott országok esetében kerültek szóba hasonló kétségek - miközben Magyarország nem tartozik ezek közé -, ami már önmagában árulkodó.

Az elmúlt hónapokban több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai esetleg felsőbb sugalmazásra alakulnak kifejezetten jól. Elsősorban a második negyedéves GDP-adat revíziója és az októberben 10 százalék alá süllyedő infláció kapcsán voltak aggodalmak az elemzők egy részében. Ezzel kapcsolatban szerdán írt egy cikket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés