Előfizetői tartalom

Álmos Péter: Magyarország csupán a felét költi állampolgárai egészségére, mint az uniós átlag

Portfolio
Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) új elnöke az Indexnek adott interjújában kifejtette, hogy az egészségügy átalakításával kapcsolatos tervek nyilvánosságra kell, hogy kerüljenek a szakmai együttműködés elősegítése érdekében. A kormánnyal való kapcsolatokról elmondta, hogy a párbeszéd során szeretnék egyenrangú partnereként részt venni az egészségügyi kérdések tárgyalásában, kritikákat és visszajelzéseket adva a betegágyak melletti valóság alapján. Emellett kiemelte az egészségügyi dolgozók bérezésének kérdését, különös tekintettel az orvosbérekre, és hangsúlyozta a generációváltás, a digitális fejlesztések és a kamara társadalmi szerepvállalásának fontosságát.

„Magyarországon az az újdonság, hogy most kezdjük el megismerni a számokat. Még ezek sem biztos, hogy a realitást tükrözik, a valós képnél kedvezőbb adatokat mutathatnak. De ez végre egy jó irány, csak ehhez is az kellett, hogy civil szervezetek kipereljék, és aztán saját munkában feldolgozzák ezeket az adatokat” – jelentette ki a MOK új elnöke. Szerinte Semmelweis Ignác...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés