Előfizetői tartalom

Megengedi a kormány a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyének fellebbezését, de rögtön leszúr két cölöpöt

Portfolio
Egy új törvénymódosítással megteremti jövő nyártól a kormány akár a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásoknál is azt, hogy a környezetvédelmi hatósági ügyekben fellebbezést lehessen benyújtani. A másodfokú eljárást lehetővé tevő módosításban azonban rögtön kiköti, hogy majd egy külön kormányrendeletben rögzíti, hogy egyáltalán milyen ügyekben lesz ez lehetséges. Emellett azt is kiköti, hogy közigazgatási perben nem lehet megváltoztatni a környezetvédelmi hatóság döntését. A javaslat összefügghet a jelentős környezeti kockázatokkal járó nagy ipari beruházások nemrég lezajlott hatósági engedélyezési folyamatainak tapasztalataival.

Benyújtott hétfőn a parlamentnek Lantos Csaba energiaügyi miniszter egy olyan törvénymódosító csomagot, amely egyes hatósági ügyekbeli eljárások szabályait módosítaná. A javaslat egyik eleme belenyúlna a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvénybe, mégpedig a Határozatokról szóló részbe, és azt rögzíti, hogy (1) „A környezetvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés