Előfizetői tartalom

Véget ér a potyázók kora - a mesterséges intelligencia megmondja, ki akar bliccelni a metrón

Portfolio
Bár Londonban a temérdek elektromos kapu miatt korántsem olyan könnyű potyázni, mint Budapesten, vannak külvárosi megállók, ahol jegy nélkül is be lehet surranni a metróra. A bliccelés egyre gyakoribb (miközben a közlekedési dolgozók is egyre magasabb fizetéseket tudnak kikövetelni maguknak), így a londoni tömegközlekedés új fegyvert vet be: a mesterséges intelligenciát - számol be az Infostart.

Milyen is az, amikor a robotikus elme vadászik az emberre? Steven Spielberg 2002-es filmje, a Különvélemény még a tudományos fantasztikum világába tartozott azzal az alapvetésével, hogy a megtörténtük előtt ki lehet szűrni a bűncselekményeket. 11 évvel később Londonban – kicsiben – már ennek a bevezetésével kísérleteznek. A külvárosi közlekedési csomóponton, Willesden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés