Előfizetői tartalom

Jöhet a pénzeső a hazai startupoknak: jelentős összegekhez jutnak a technológiai inkubátorok

MTI
Döntés született a technológiai startup cégek fejlesztését, inkubációját támogató, októberben meghirdetett Startup Factory pályázati programban: országszerte 12 technológiai inkubátor kapta meg a lehetőséget arra, hogy saját tőkéjét állami forrással kiegészítve fektethessen be általa kiválasztott ígéretes startupokba és azokat a tőkejuttatás mellett üzleti tudással is támogatva segítse a piaci sikerek elérésében - jelentette be pénteki közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Az eredetileg 5 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett program esetében végül keretemelést biztosított a minisztérium. Ezt az indokolta, hogy a vártnál több magas színvonalú, nemzetközileg is versenyképes pályázó adta be üzleti tervét. A technológiai inkubátor programot negyedszer hirdetik meg 2013 óta, legfontosabb jellemzője, hogy az állami támogatás az igen nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés