Előfizetői tartalom

Magyarországon is jelenlévő akkumulátoróriás szólt be Kínának, lépésre sürgeti az EU-t

Portfolio
Min-suk Sung, a dél-koreai SK On akkumulátorgyártó cég kereskedelmi igazgatója szerint fennáll annak a veszélye, hogy Európa túlzottan függővé válik a kínai elektromos járművek akkumulátoraitól. A nyilatkozatot az teszi pikánssá, hogy a koreai cég Magyarországon már két gyártóegységgel is rendelkezik, miközben egyre több kínai szereplő kezd termelésbe itthon.

Mivel az európai autógyártók a kínai kínálati többlet, miatt költséghatékonysági okokból kínai akkumulátorokat vásárolnak, a UBS elemzői szerint a kínai akkumulátorgyártó vállalatok 2023 és 2027 között 30%-ról 50%-ra növelhetik piaci részesedésüket az EU-ban. Eközben a dél-koreai vállalatoké az előrejelzések szerint ugyanebben az időszakban 60%-ról 40%-ra csökken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés