Előfizetői tartalom

Négyszer több adósságot dobott ma piacra az ÁKK, mint a meghirdetett mennyiség

Portfolio
Erős volt a vételi érdeklődés a mai államkötvény aukciókon, különösen az 5 éves papírból, amelyen a visszafogott 10 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 125 milliárdos vételi ajánlat ömlött be, és mindezeket látva az Államadósság Kezelő Központ az összesen meghirdetett 30 milliárd forint helyett 127,5 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. Ez azt jelenti, hogy több mint négyszer annyi adósságot dobott a piacra, mint amennyit meghirdetett, igaz az erős vételi érdeklődés a tegnapra megemelkedett hozamelvárásokon is szorított lefelé, de még így is magasabb átlaghozamon ment el mindhárom papír, mint a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátásokon.

A 3 éves lejáratú, 2026/H sorozatból az ÁKK 10 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 63,81 milliárd forint volt, így a lefedettség 638% lett. Az ÁKK a keresletre reagálva az eredetileg meghirdetett mennyiségnél többet, 33 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 6,06% és 6,15% között szórt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés