Előfizetői tartalom

Drámai bejelentés jött Bécsből: ki kell ugrani a hosszú távú orosz gázvásárlási szerződésből!

Portfolio
Decemberben történelmi csúcsra, 98%-ra ugrott a novemberi 76%-ról az orosz gáz súlya az osztrák gázimporton belül, ami elfogadhatatlanul magas, nem teljesítik az osztrák cégek az orosz függőség leépítésével kapcsolatos kötelezettségeiket, ezért meg kell szűntetni az OMV 2040-ig szóló hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését – ezt a radikális lépést jelentette be egy hétfői bécsi sajtótájékoztatón a zöldpárti energiaügyi miniszter.

A Reuters megjegyzi az egy nappal ezelőtt sebtében összehívott tájékoztató kapcsán, hogy egyelőre nem világos: mennyire volt leegyeztetve a fő osztrák kormánypárttal, a Karl Nehammer kancellár által vezetett osztrák néppárttal az ősszel esedékes választások előtt, amely előtt a szélsőjobboldali Szabadságpárt vezeti a népszerűségi listákat. Mindenesetre az osztrák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés