Előfizetői tartalom

Felszínre bukott, súlyos árat fizet Oroszország az ukrajnai háborúért

Portfolio
Egy magas rangú amerikai védelmi minisztériumi forrás kiszivárogtatta, hogy hírszerzési jelentések szerint Oroszország elképesztően nagy összeget, 211 milliárd dollárt költött csapatainak felszerelésére és ellátására az Ukrajnában folyó műveletekhez a háború eddigi két évében. Moszkva jelentős pénzügyi veszteséget is elszenvedett a háborús veszteségeken túl, mivel több mint 10 milliárd dollár értékű fegyvereladást töröltek a partnerországok. Emellett súlyos emberi veszteséget is elszenvedett Moszkva  – számolt be a Reuters.

A Reuters által megismert számítások rávilágít arra, hogy Oroszország milyen súlyos gazdasági árat fizet a közel két éve tartó invázióért. A 211 milliárd dolláros orosz veszteség fontos érv lehet, hogy a Biden-kormányzat sürgetésére az amerikai képviselőház elfogadja az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros nemzetközi biztonsági segélycsomagot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés