Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az új közgazdaságtannak új mérőszámokra van szüksége

Portfolio
Bár a GDP közel 100 éves konstrukciója a modern közgazdaságtan egyik nagyszerű vívmánya, a modern gazdaságok igényeinek egyre kevésbé képest megfelelni - mondta el Virág Barnabás a Fenntartható GDP című vitairat bemutatóján. Az MNB-alelnök a kihívások és fejlesztési irányok bemutatása mellett arra is kitért, hogy a magyar gazdaság a fenntartható GDP tekintetében 2020-tól alulteljesítővé vált.

A mottó: Az közgazdaságtannak új mérőszámokra van szüksége – kezdte előadását Virág Barnabás. A GDP az 1930-40-es évek öröksége, a 20. század fontos intellektuális vívmánya. Az ipari tömegtermelés korából ered, és erre lett szabva a gazdasági teljesítmény mérése. Ennek megfelelően jó méri a fizikai kibocsátást, az árváltozásokat, az anyagi jólétet. Kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés