Előfizetői tartalom

Tőzsdei manipulációval vádolják a román miniszterelnököt az ellenzéki pártok

MTI
Tőzsdei manipulációval vádolták meg és feljelentették az ügyészségen hétfőn a román jobbközép ellenzéki pártok Marcel Ciolacut a - Románia által végül megnyert - Verespatak-ügyben, amiért a szociáldemokrata miniszterelnök február elején úgy nyilatkozott, hogy Romániát akár több milliárd eurós kártérítésre is ítélhetik az aranybánya-beruházás meghiúsítása miatt.

Catalin Drula, a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) elnöke a korrupcióellenes ügyészségtől (DNA), pénzügyi felügyelettől (ASF) és a - tisztségviselők vagyonosodását vizsgáló - feddhetetlenségi ügynökségtől (ANI) kérte az esetleges tőzsdei manipuláció, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és csalás kivizsgálását. Dacian Ciolos volt miniszterelnök, EP-képviselő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés