Hatalmas együttműködés körvonalazódik az autóiparban: kiütnék a kínai elektromos járműgyártókat a nyeregből
Gazdaság

Hatalmas együttműködés körvonalazódik az autóiparban: kiütnék a kínai elektromos járműgyártókat a nyeregből

Portfolio
A Nissan Motor megfontolja az üzleti együttműködés kialakítását a Honda Motorral, elsősorban az elektromos járművek fejlesztése terén, hogy erősítsék pozíciójukat a kínai piacon élen járó riválisokkal szemben – számolt be a Reuters.

A Nissan Motor megfontolja egy üzleti együttműködés kialakítását a Honda Motorral, amelynek célja az elektromos járművek fejlesztésében való együttműködés lehet. A Nissan igazgatótanácsa egy keddi ülésen tárgyalta ezt a lehetőséget, bár a vállalat szóvivője nem erősítette meg az ülést, és semmilyen konkrét információt nem osztott meg erről.

A jelentések szerint a Nissan és a Honda közös munkája az elektromos járművek terén segíthetne nekik versenyelőnyre szert tenni a kínai gyártókkal szemben.

A lehetséges együttműködés részleteiről még nem született döntés, de előzetes információk szerint közös hajtáslánc bevezetése, beszerzések és platformok fejlesztése is szerepelhet a tervek között.

A Nissan már jelenleg is együttműködik a Renault-val az elektromos járművek piacán, különösen Európában. Az új Nissan elektromos Micra ugyanazon az architektúrán alapul majd, mint az új Renault Five, és mindkettőt Észak-Franciaországban fogják gyártani. Emellett a Nissan bejelentette, hogy akár 600 millió eurót is befektethet a Renault Ampere nevű elektromos járműveket fejlesztő egységébe.

Tavaly viszont mindkét vállalat csökkentette korábbi szövetségük hatályát annak érdekében, hogy rugalmasabb partnerségeket alakíthassanak ki más cégekkel. A Renault például már megállapodást kötött a kínai Geely-vel is.

Mind a Nissan, mind pedig a Honda piaci részesedést veszített Kínában tavaly, ami részben az elektromos járműgyártó BYD és más versenytársak erős pozíciójának tudható be.

A Nikkei szerint ez arra utalhat, hogy mindkét cég csökkentheti termelését ezen a kulcsfontosságú piacon.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Gary Tramontina/Bloomberg via Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
makronaptár tőzsde óraátállítás