FONTOS 500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron
Vírushelyzet Magyarországon: megjöttek a friss járványadatok, régóta vártunk erre
Gazdaság

Vírushelyzet Magyarországon: megjöttek a friss járványadatok, régóta vártunk erre

Portfolio
Megjelentek a légúti fertőzésekre vonatkozó friss adatok, amelyek szerint szorulnak vissza a légúti megbetegedések Magyarországon. Nagyot esett az akut légúti megbetegedéssel, és ezen belül az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók 100 ezer főre vetített aránya Magyarországon a március 11. és március 17. közötti adatok szerint. Csökkent a kórházi ápolásra szorulók száma is: az érintett betegek közül 20 főnél influenza A, 52 főnél RSV, 2 főnél a koronavírus állt a megbetegedések hátterében.

A 11. heti adatok szerint a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2024. március 11. és március 17. között az országban 26 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 196 500 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

Mindkét friss idei adat jóval alacsonyabb, mint az előző heti adat, illetve a tavalyi évi 11. heti adat.

graf-1-akut-leguti-tunetek-influenza-tunetek-lakosok-szama-Magyarorszag
graf-2-akut-leguti-tunetek-influenza-tunetek-lakosok-szama-Magyarorszag

Az NNK jelentése szerint az év 11. hetében egy vármegye kivételével (Baranya) valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Győr-Moson-Sopron (446), Somogy (455) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (455) vármegyében volt a legmagasabb, Heves (88), Veszprém (158) és Békés (166) vármegyében a legalacsonyabb. 

Összességében az akut légúti panaszokkal és ezen belül influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma csökkent nominálisan a 11. héten. A betegeken belül az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya is csökkent, amint az alábbi ábránk mutatja:

A 11. héten akut légúti megbetegedés halmozódásáról nem érkezett jelentés.

Az előző heti adatokhoz képest is jelentősen csökkent a kórházban ápoltak száma (162 fő), és az intenzív ellátásban részesülők száma is (17 fő). Ugyanakkor korcsoportonkénti bontásban, csökkenő esetszám mellett, de továbbra is magas maradt a 2 évnél fiatalabb (51,9%) és a 60 vagy annál idősebb (24,1%) betegek aránya.

Visszaszorulóban a SARS-CoV-2 vírus fertőzése is: kórházi ápolást igénylő betegek közül 2 főnél állt a megbetegedések hátterében míg a 229 betegtől a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett légúti mintából mindössze 2 esetében igazolták a SARS-CoV-2 vírus kóroki szerepét.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
jegkrem fagyi