Előfizetői tartalom

Megint csúszik a mentolos cigaretták betiltása az USA-ban

Portfolio
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) már 2022-ben kiadott egy jelentést, amelyben javasolta a mentolos ízesítésű cigaretták betiltását. Azóta több egészségügyi és dohányzásellenes csoport sürgette a Biden-kormányzatot, hogy szerezzen érvényt ennek, de már több határidőt elmulasztottak, legutóbb most márciusban - írja az ESM kiskereskedelmi szakportál.

A mentolos cigaretták az iparág teljes piaci részesedésének egyharmadát teszik ki az Egyesült Államokban. Miután az FDA 2022-ben kiadta a régóta várt javaslatot a mentolos cigaretták betiltására, több egészségügyi és dohányzásellenes csoport sürgette a Biden-kormányzatot, hogy szerezzen érvényt ennek. Az adminisztráció decemberben késleltette a végleges szabály kiadását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés