Előfizetői tartalom

Bréking! Váratlan és új döntést jelentett be a kormány

Portfolio
Tizenegy órakor vette kezdetét a Kormányinfó, amelyről már a meghirdetésekor érzékelni lehetett, hogy érdekes lesz. A sajtótájékoztatón ugyanis Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint az újonnan kinevezett kormányszóvivő, Vitályos Eszter mellett részt vesz Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Nagy István agrárminiszter. A kormány reagál a bizonytalan gazdasági helyzetre és eláll a jövő évi költségvetés korai benyújtásának megszokott gyakorlatától - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. Ennek megfelelően a 2025-ös büdzsét csak november 5. után nyújtja be a kormány. Az idei költségvetés még mindig elcsúszásban van, derült ki Varga Mihály szavaiból, aki 675 milliárd forintnyi állami beruházás elhalasztását jelentette be a megemelt, 4,5%-os GDP-arányos hiánycél teljesülése érdekében.

2024. április 11. 13:27 Megosztás A 675 milliárd forintos kiigazító csomag sem lesz elég, de fontos időt nyert magának a kormány A csütörtöki Kormányinfón eldőlt: a kormány több lépésével is alkalmazkodik a valósághoz a költségvetési politika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés