Előfizetői tartalom

Miért ennyire drága a magyar kenyér?

Portfolio
Az elmúlt négy év során a kenyér ára Magyarországon majdnem háromszorosára nőtt, ezzel az ára meghaladja már az uniós átlagot is, ebben pedig már a kiskereskedelem különadóztatásának is van szerepe - számolt be a RTL. A csatorna által megkérdezett pékség szerint a béremelések miatt további áremelkedésre kell felkészülni.

Magyarországon az elmúlt négy év során majdnem háromszorosára nőtt a kenyér ára, amely jelenleg már az Európai Unió átlagát is meghaladja. Nagy István agrárminiszter szerint ennek oka, hogy korábban Magyarországon voltak a legolcsóbbak az élelmiszerek az Unióban. Az agrárminiszter hangsúlyozta, hogy hatásköre csak a gabonára terjed ki, ami egy vekni esetében 53 forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés