A Fed már nem önmagában az infláció miatt aggódik
Gazdaság

A Fed már nem önmagában az infláció miatt aggódik

Portfolio
A  tartós infláció közepette a vártnál magasabb kamatlábakat a piaci szereplők és az elemzők a pénzügyi stabilitást fenyegető legnagyobb veszélynek tekintik a Federal Reserve szerint.

A Federal Reserve pénteken tette közzé féléves pénzügyi stabilitási jelentését, amelyben a legnagyobb veszélyként a vártnál magasabb kamatlábakat jelölte meg a tartós infláció közepette. A jelentés tartalmazza a pénzpiaci kapcsolattartók körében végzett felmérés eredményeit, valamint a központi bank négy fő területre vonatkozó kockázatértékelését – írja a Bloomberg.

A bankszektor továbbra is egészséges és rugalmas, de a Fed rámutatott, hogy a fedezeti alapok tőkeáttétele történelmi csúcsra nőtt. Az amerikai ügynökségek megkongatták a vészharangot a fedezeti alapokhoz kapcsolódó tőkeáttétel miatt.

A kereskedelmi ingatlanhitelekből származó veszteségeket a Fed által végzett felmérésben résztvevők most kevésbé tekintették fenyegetőnek, mint tavaly. A vállalati és háztartási hitelállományok továbbra is egészségesek. Néhány kisebb hitelezőre továbbra is nyomást gyakorolnak a fix kamatozású eszközökön keletkezett veszteségek.

A Fed több sebezhetőséget is kiemelt a finanszírozási piacokon, különösen a kisebb bankok és egyes pénzpiaci befektetési alapok körében. A kincstárjegy-piaci likviditás a történelmi tartomány alsó határán volt, és a bróker-kereskedők korlátozott kapacitása vagy nem hajlandósága a kincstárjegy-piaci közvetítésre a piaci stressz időszakaiban továbbra is strukturális sebezhetőséget jelent.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Schneider Electric Dunavecse Szijjarto Peter