Már 5 ezren nyertek az új napelemes pályázaton
Gazdaság

Már 5 ezren nyertek az új napelemes pályázaton

Portfolio
Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz Programban – hívta fel hétfői Facebook-posztjában a figyelmet az Energiaügyi Minisztérium.

A tárca adatai szerint mostanáig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, feldolgozásuk folyamatos, 5116 pályázó már kedvező elbírálásban részesült. Az eddigi nyertesek összesen 20,7 milliárd forint támogatást kapnak fejlesztéseikhez.

Azt is elárulta a tárca, hogy a támogatott pályázók átlagosan 4 millió forint állami hozzájárulásra tartottak igényt, ami azt vetíti előre, hogy a Napenergia Plusz Program keretösszege akár mintegy 19 ezer család fejlesztéseit is elősegítheti, tehát további 15 ezer nyertes is lehet.

Arra a múlt héten már jelzett információra is felhívja a figyelmet a minisztérium, hogy már előkészítés alatt áll egy új napelemes pályázat, amely a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését segítheti energiatároló támogatott beszerzésével, telepítésével. Erről bővebben:

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programban egy ingatlanra akár 5 millió forint nyerhető el modern napelemes rendszerek telepítéséhez és energiatároló kiépítéséhez. Így a bruttó elszámolásba kerülő háztartások költségeik kétharmadát fedező vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak. A nyertesek a nappal megtermelt energiát később, a csúcsfogyasztási időszakokban használhatják világításra, háztartási nagygépek működtetésére, vízmelegítésre. Önellátási képességük ezzel erősödik, miközben áramszámlájuk csökken – foglalja össze a tárca.

A napenergia magyarországi terjedéséről és a fenntarthatósági kérdésekről részletesen szó lesz a Portfolio április 24-i Sustainable Tech konferenciáján. További részletek:

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
FMI_5239