Már 5 ezren nyertek az új napelemes pályázaton
Gazdaság

Már 5 ezren nyertek az új napelemes pályázaton

Portfolio
Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz Programban – hívta fel hétfői Facebook-posztjában a figyelmet az Energiaügyi Minisztérium.

A tárca adatai szerint mostanáig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, feldolgozásuk folyamatos, 5116 pályázó már kedvező elbírálásban részesült. Az eddigi nyertesek összesen 20,7 milliárd forint támogatást kapnak fejlesztéseikhez.

Azt is elárulta a tárca, hogy a támogatott pályázók átlagosan 4 millió forint állami hozzájárulásra tartottak igényt, ami azt vetíti előre, hogy a Napenergia Plusz Program keretösszege akár mintegy 19 ezer család fejlesztéseit is elősegítheti, tehát további 15 ezer nyertes is lehet.

Arra a múlt héten már jelzett információra is felhívja a figyelmet a minisztérium, hogy már előkészítés alatt áll egy új napelemes pályázat, amely a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését segítheti energiatároló támogatott beszerzésével, telepítésével. Erről bővebben:

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programban egy ingatlanra akár 5 millió forint nyerhető el modern napelemes rendszerek telepítéséhez és energiatároló kiépítéséhez. Így a bruttó elszámolásba kerülő háztartások költségeik kétharmadát fedező vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak. A nyertesek a nappal megtermelt energiát később, a csúcsfogyasztási időszakokban használhatják világításra, háztartási nagygépek működtetésére, vízmelegítésre. Önellátási képességük ezzel erősödik, miközben áramszámlájuk csökken – foglalja össze a tárca.

A napenergia magyarországi terjedéséről és a fenntarthatósági kérdésekről részletesen szó lesz a Portfolio április 24-i Sustainable Tech konferenciáján. További részletek:

Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
napelem naperomu energiatarolo Steiner Attila Facebook oldala