Hatalmas bejelentést tehet Orbán Viktor a kínai elnök társaságában

Portfolio
Május 8. és 10. között Magyarországra látogat a kínai elnök. Hszi Csin-pingnek azonban nem csak Budapesten lesznek hivatalos programjai, ugyanis a Szabad Európa úgy értesült, hogy a magyar kormányfővel közösen bejelenthetik a Great Wall Motors kínai autógyár pécsi üzemnyitását.

Európai körútra jön a kínai elnök, ennek keretében Magyarországra is ellátogat, ezt a héten a Kormányinfón is megerősítette Gulyás Gergely miniszter.

A látogatás programjáról még keveset tudni, de a Szabad Európa több, egymástól független forrásból származó információi szerint Hszi Csin-Ping és Orbán Viktor egyik nap Pécsre is elutazik, hogy bejelentse:

a nagy kínai autógyártó cég, a Great Wall Motors (GWM) a város melletti Bicsérden építi fel első európai üzemét.

Először éppen egy évvel ezelőtt hozták hírbe Magyarországot, mint versengő célpontot a kínai óriásicég számára. Pár héttel ezelőtt pedig már az is kiszivárgott, hogy a nyolcadik legnagyobb kínai elektromos autógyártó, a Great Wall Motors, a Pécs melletti Bicsérdre érkezik. Ennek fényében külön érdekes, hogy ennél a kínai autógyártó vállalatnál járt Szijjártó Péter pár nappal ezelőtt. Korábban az a hír terjedt el, hogy Bicsérden egy 600 hektáros területen épülhetne fel az elektromos autógyár és az azt kiszolgáló gyárak, illetve létesítmények.

Szijjártó Péter a kínai Baoding városában, a gyártónál. Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Korábban a 24.hu már arról írt, hogy Pécs mellett hatalmas területet minősítettek át ipari övezetté, mégpedig egy olyan részen, amely kulcsfontosságú a város ivóvízellátásának szempontjából. A 24.hu már akkor arról írt: minden bizonnyal hamarosan gigaberuházás jöhet a baranyai megyeszékhelyre, a találgatások akkugyárról szóltak.

Címlapkép forrása: Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF